top of page

פרוייקטים מיוחדים

שילוב אמנויות:

kandinsky_several circles 1926.jpg

שילוב אמנויות הוא נושא שקרוב מאד ללבי, ובימים אלו של הקורונה אני מתחילה לעבוד על מספר פרוייקטים חדשים שיוקדשו לכך. ביניהם, הפקת קליפים שייצרו חוויה המורכבת ממוזיקה, וידאו ארט ומחול, כאשר כל אחת מהאמנויות הללו נמצאת במרכז ובו זמנית גם תומכת בהתרחשות שלצידה. 

פרטים נוספים יבואו...

מפגשים מוזיקליים-דיגיטלים:

viol.head.scarf.jpg

My Gamba: סדרת מפגשים קצרים מצולמים לאינטרנט, בהם אנגן ואספר מזווית אישית על הכלי המיחוד הזה - ויולה דה גמבה, דווקא עבור סקרנים שלא מצויים בעולם המסוגר במקצת של מוזיקה עתיקה. יהיו שם כל השאלות שתמיד רציתם לשאול, כמו למשל - מה זו החיה הזאת בכלל? האם זה סוג של צ'לו קדום? למה הכלי הזה נעלם מזמן והופיע שוב מחדש? איפה לומדים לנגן עליו? למה אין לגמבה רגלית, כמה היא שוקלת, מה לגבי החזקת הקשת ה"הפוכה" ועוד ועוד... וכמובן גם צלילים נפלאים.

מתי? בקרוב. הסדרה נמצאת עכשיו בשלבי הפקה!

Here, There & Everywhere: העולם סידר לנו קורונה, האינטרנט סידר לנו אפשרויות בלתי מוגבלות כמעט לפגוש אנשים מכל קצוות העולם למרות הריחוק החברתי, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת לחוויה של שיתוף עולה עם קולגות שנמצאים כאן ליד וגם אי שם בעולם! מה בתכנית?

טלמן ופנטזיה: עצירה קטנה להתבוננות על הפנטזיות של טלמן לחליל ועל אלו שחיבר לוויולה דה גמבה (והתגלו לפני מספר שנים) - נגינה, שיחה ואלטרנטיבה לביצוע עמי ועם חברים בטראברסו (חליל צד בארוקי), חלילית, ויולה דה גמבה וצ'מבלו. 

הינגן צ'לו עם ויול?! - בלתי אפשרי, לא יאומן כי יסופר ובכל זאת זה קורה - ויולה דה גמבה וצ'לו חוברים להם יחדיו לדואט משותף והרמוני!

פרטים נוספים בקרוב...

composition.jpg

מלחינות ומלחינים המעוניינים בשיתוף פעולה מוזמנים בשמחה ליצור עמי קשר!

​הוויולה דה גמבה, כלי שהיווה מושא הערצה וזכה לעדנה רבה בתקופת הבארוק ברחבי אירופה, נעלם בהדרגה לקראת סוף המאה ה-18. בישראל כיום  ישנם נגני ויולה דה גמבה מעטים. מוזיקאים מקצועיים רבים, לרבות מלחינים, מכירים את משפחת הוויולים רק במעומעם. כתוצאה מכך כאשר עולה צורך ברפרטואר ישראלי לכלי זה, המבחר דל, וחלק מהיצירות הקיימות אף לא מתאימות באמת לכלי: ניכר כי בתהליך הלחנתן עמד לנגד עיני המלחין דימוי של צ'לו או של כלי קשת כלשהו חסר הגדרה ברורה.

 

בנוסף למספר יצירות שטל ארבל הלחינה וביצעה בעצמה וכאלו שהולחנו עבורה, טל מעודדת הזדמנויות לפגישה עם מלחינים המעוניינים להכיר מקרוב את הוויולה דה גמבה, במטרה להרחיב את הרפרטואר האידאומטי לכלי ולאפשר את הטמעת הרפרטואר החדש בקונצרטים חיים ובהקלטות. 

כנס: ביצוע היסטורי בישראל - עבר, הווה, עתיד

20181228_131550.jpg

בתמונה: פאנל מומחים במסגרת כנס "ביצוע היסטורי בישראל - עבר, הווה, עתיד" שהתקיים בתל אביב בשנת 2018​. ארגון ועריכה: טל ארבל ויוכבד שורץ.

 

לאתר הכנס: https://talarbel.wixsite.com/conference

bottom of page